LOADING

Type to search

Dingen om te zien en te doen in Parijs

Dingen om te zien en te doen in Parijs

Parijs, de Europese hoofdstad van liefde en romantiek, is ideaal voor een weekendje weg – en niet alleen in het voorjaar, zoals zo vaak wordt gezegd. De winter luidt veel culturele evenementen in en de zomer is lui, zwoel en bijna zinderend. Elk jaar van het jaar kan gay Paris zijn levensvreugde opwekken en met een beetje oh la la vertrekken, simpelweg omdat het zoveel gezichten heeft; het glamoureuze, het toeristische, het historische, de fashionista of Bohemian.

Maak gewoon een wandeling langs de modieuze Champs Elysee richting de Arc de Triomphe, geniet van de cafécultuur en laat u vermaken door straatmagiërs en zangers. Of slenter door Butte Montmartre – de Martyrs ‘Mound – om de swingende kunstmarkt te bekijken en je onder de artiesten te begeven terwijl je je een weg baant door steile trappen en smalle steegjes.

Eiffeltoren

De toren heeft drie platforms. Als er wachtrijen zijn voor de lift, probeer dan de 360 ​​treden naar het eerste niveau te beklimmen en pak de lift daar op. Nog eens 700 stappen brengen je naar het tweede niveau. Een gastronomisch restaurant (extreem duur; reserveren absoluut noodzakelijk), de Jules Verne staat op het tweede platform. Het bovenste platform heeft een bar, een souvenirwinkel en het kantoor van Gustave Eiffel. Bezoekers zijn het unaniem eens over de pracht van het uitzicht over Parijs, vooral een uur voor zonsondergang.

Het Louvre museum

Op de benedenverdieping is de islamitische, Egyptische en een deel van de Griekse collectie inclusief klassieke beelden uit Franse collecties. De begane grond bevat Nabije Oosterse, Oosterse, Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden. De eerste verdieping herbergt de appartementen van Napoleon III, Egyptische kunstvoorwerpen en een verzameling Italiaanse en Franse renaissanceschilderijen. Op de tweede verdieping bevinden zich de Nederlandse en Vlaamse meesters, samen met Franse schilderijen uit de barok.

Orsay Museum

Dit museum, een omgebouwd treinstation, bevindt zich op de linkeroever van de rivier de Seine en herbergt voornamelijk Westerse kunst uit 1848-1914. Dit bestaat uit veel impressionisten en postimpressionisten, waaronder Van Goghs slaapkamer in Arles en Eduard Manets Le Dejeuner sur L’Herbe en Olympia. Er zijn ook grote collecties werken van Claude Monet, Auguste Renoir, Gauguin, Henri-Toulouse-Lautrec en Paul Cezanne.

Notre Dame kathedraal

Dit gotische meesterwerk, gelegen op een eiland omringd door de rivier de Seinne, dateert uit de 13e eeuw en heeft 170 jaar geduurd. Paus Alexander III legde de eerste steen in 1163. Het staat vol met prachtig glas in lood, een enorm interieur van verbluffende artistieke expressie en mystieke dimensie. Zoek naar de drie grote roosvensters in de noord- en zuidmuren en in de westmuur boven de ingang.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *