LOADING

Type to search

Dingen om te zien en te doen in Lissabon

Dingen om te zien en te doen in Lissabon

Gelegen op het meest westelijke puntje van Europa, heeft Lissabon van oudsher een strategisch belang gehad bij de ontdekking van de wereld. Als zodanig is het een stad die rijk is aan cultuur en geschiedenis. Lissabon werd verwoest door de aardbeving in 1755 en sinds 1928 bijna een halve eeuw verwaarloosd tijdens het fascistische tijdperk van Salazar. Lissabon heeft een complete “facelift” ondergaan ter ere van de Expo van 1998.

Hoewel er veel musea, paleizen, monumenten en kerken zijn, gaat Lissabon veel meer over het genieten van de ontspannen sfeer van de met mozaïek geplaveide straten en ruime pleinen van de stad, het kijken naar de met keramiek betegelde gebouwen, voortdurend op zoek naar kleine architectonische details – het combineren van gothic, barok, romantisch, art deco en moderne stijlen – en stoppen in een banketbakkerij om nog een pastéis de nata-cake te hebben. Daarom zijn we onze Top begonnen door enkele buurten van Lissabon te beschrijven.

De buurten

Baixa en Rossio werden herbouwd na de aardbeving van 1755, met parallel stratenpatroon en georganiseerde stadsplanning. Ze bevatten verschillende grote pleinen, zoals Praça de Dom Pedro IV, Praça da Figueira en Praça dos Restauradores, elk vol met mensen.

In het kwartier van Bairro Alto en Chiado is het nachtleven. Maar overdag is er ook zoveel te zien: vanaf Praça dos Restauradores neemt u de Glória-kabelbaan (een andere kabelbaan die u kunt proberen is Bica, aan de andere kant van Bairro Alto).

Alfama, Graça en Mouraria zijn de oudste wijken van Lissabon. Maak een wandeling door hun steile straten en geniet van het fantastische uitzicht vanaf het Castelo São Jorge en de Miradouro de Santa Luzia.

Belém is waar Vasco da Gama in 1497 vertrok om het Verre Oosten te ontdekken en het Monumento das Descobertas (het Monument der Ontdekkingen) symboliseert het evenement. Het is ook een mooie wijk om te wandelen en de pastéis de nata te proberen in de beroemde Antiga Confeitaria de Belém.

Parque das Nações is gebouwd voor de tentoonstelling van 1998 en heeft toeristen weinig te bieden, maar het is de moeite waard om het Oceanário de Lisboa (Lissabon Aquarium) te bezoeken met een groot aquarium in het midden, verspreid over twee verdiepingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *