LOADING

Type to search

Dingen om te zien en te doen in Brussel

Dingen om te zien en te doen in Brussel

Brussel draagt ​​drie indrukwekkende hoeden, als hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa. Het begon als een fort, groeide uit tot een marktplein en groeide uiteindelijk uit tot het economische, politieke en sociale centrum van de Vlaamse hoofdstad.

Grote Markt (Nederlands) / Grote Markt (Frans)

Tegenwoordig is de Grote Markt een prachtige, wijd open geplaveide middeleeuwse stad en is het het belangrijkste marktplein van Brussel. Het is een geweldige plek om rond te hangen en de elegante gildehuizen te bewonderen die alle houten huizen hebben vervangen. Velen hebben de schoonheid bewonderd, waaronder Victor Hugo en Baudelaire, die rapsodiseerden over de charme en aantrekkelijke looks.

Er is een dagelijkse bloemenmarkt tussen maart en oktober en vaak met concerten en een lichtshow in de avond.

Hôtel de Ville – Stadhuis

Vergeet op de Grote Markt niet om het gotische Hôtel de Ville te bezoeken. Het dateert uit 1402 en is de zetel van de burgerlijke overheid. Het is een aantrekkelijk gebouw met boogramen, torens en versierd met sculpturen, waaronder St Michael die een vrouwelijke duivel doodt. Als je je energiek voelt, beklim dan de 96 meter hoge Brabantse gotische toren en geniet van het geweldige uitzicht over de stad.

Manneken-Pis – ‘Pissing Boy’ aka Petit Julien

De brutale, mollige wangen Manneken-Pis is een belangrijk personage in de folklore van Brussel. Hij is waarschijnlijk het meest gefotografeerde standbeeld van Brussel, maar het is slechts 60 cm hoog. Hij is ontworpen door Jerome Duquesnoy en is een klein fonteinstuk waar het water uit een kleine metalen penis komt die de jongens naar de kijker wijzen. Hij is meestal spiernaakt, maar soms kleedt hij zich aan. Hij heeft een indrukwekkende garderobe van 600 outfits in het Maison du Roi.

Stadsmuseum – Maison du Roi (Frans) – Broodhuis (Vlaams)

De Franse naam Maison du Roi wordt vertaald als ‘het Kings House’, maar hoewel het gebouw een rijkelijk versierd meesterwerk is, heeft hier nooit een royalty gewoond. De Vlamingen noemden het ‘Het Broodhuis’ omdat het huis de Broodmarkt van de stad verving die er al honderden jaren was.

Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van Brussel, en als je Manneken-Pis al hebt gezien, kun je hier zijn kostuums bekijken. De geschiedenis van Brussel wordt verteld over drie verdiepingen vanaf de middeleeuwen tot nu toe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *