LOADING

Type to search

Dingen om te doen en te zien in West-Canada

Dingen om te doen en te zien in West-Canada

Wanneer mensen over West-Canada praten, is de eerste plaats waar ze meestal aan denken Vancouver Island en de Pacific Coast. Maar in British Columbia en de Rocky Mountains vind je uitgestrekte nationale parken en andere wildernis, onderbevolkt en volledig ongerept.

Rijd de oprit van trans Canada

De Trans-Canada loopt 4,990 mijl over de hele breedte van Canada, van de Atlantische Oceaan tot de Stille Oceaan. Het dramatische westelijke deel gaat van Horseshoe Bay door de Fraser Valley en passeert passen, bruggen en kloven. Het is een fantastische roadtrip met genoeg te zien, en de weg verbindt veel van de andere sites op deze lijst met elkaar.

Blijf op een woonboot

Shuswap Lake is een van de meest pittoreske omgevingen in British Columbia en je kunt aan boord van veel van de comfortabele woonboten slapen. De boten slapen meestal 10 en liggen in de jachthaven, maar varen over het meer naar verschillende plekken waar u kunt zwemmen, zonnebaden en ontspannen. De boten variëren van eenvoudig tot behoorlijk luxe: sommige hebben zelfs een bubbelbad!

Summit Mt. Norquay

Op 2.133 m, Mt. Norquay is zeker niet de hoogste top van Canada, maar het is gemakkelijk toegankelijk en vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over het Banff National Park. Je kunt naar Mt. Norquay (de naam van zowel de berg als het skigebied op de hellingen) vanuit de stad Banff binnen een paar uur of, als je je niet te energiek voelt, neem dan de stoeltjeslift.

Geniet van zwavelhoudende warmwaterbronnen

Er zijn van nature voorkomende warmwaterbronnen over de Rocky Mountains: het water wordt verwarmd terwijl het zich een weg baant door de Sulphur Mountain Thrust Fault, en eenmaal gemengd met sneeuwsmelting is de watertemperatuur een badachtige 38 ° C. Er zijn negen warmwaterbronnen in het Banff National Park, maar de meest ontwikkelde hiervan zijn de Banff Upper Hot Springs, waar je in het hete zwembad kunt zitten en uitkijkt over Mt. Rundle.

Vlot op de lagere Thompson rivier

De bergrivieren van West-Canada bieden talloze mogelijkheden voor wildwatervaren, maar een van de beste locaties is aan de Thompson, een zijrivier van de veel grotere (en meer bekende) Fraser-rivier. Hier kun je een gemotoriseerde raftingtrip maken met een gids door de stroomversnellingen van klasse 3 en 4, inclusief raften door een rivierfunctie die onheilspellend bekend staat als de Jaws of Death.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *