LOADING

Type to search

Waarom kiezen voor jaloezieën en niet voor gordijnen (en Vic versa)

Om een goede keuze te kunnen maken voor raamdecoratie in je huis is het handig om te weten wat de  voordelen en nadelen zijn. In dit geval voor gordijnen en jaloezieën. Je hebt bij beide producten ook veel variaties maar het advies geld vaak voor bijna alle varianten. Verder is het natuurlijk jou keuze en een kwestie van smaak en stijl wat je in het huis wilt hebben. In dit artikel lichten we toe waarom je een van deze keuzes voor jou beter kan zijn.

Gordijnen

Gordijnen zijn toch wel het bekendste product wanneer het gaat om de categorie raambekleding. Het is makkelijk om op te hangen en kan makkelijk worden vermaakt. Je kan kiezen voor kant en klaar gordijnen maar ook op maat. Je hebt verschillende ophangopties en dessins.  En je kan ze eigenlijk in elke ruimte met uitzondering van badkamer en keuken ophangen.

Nadelen zijn dat het kan verkleuren en in bepaalde ruimte niet wenselijk is om gordijnen om te hangen. Het maken op maat kan duur uitvallen maar dit hoeft niet. Kant een klaar gordijnen daarentegen kan je al voor een laag bedrag kopen.  

Jaloezieën

Jaloezieën zie je tegenwoordig steeds vaker terug komen in het interieur. Het voordeel van jaloezieën zijn dat je het licht heel makkelijk kan manipuleren. Zo kan het licht er op meerdere manieren doorheen komen. Zo zorg je er toch voor dat er wel licht naar binnen komt maar er niet naar binnen gekeken kan worden.  Met is het open of dicht, met jaloezieën behoud je dus mooi het licht in het huis. Daarnaast is het makkelijk te onderhouden. Je kan het namelijk makkelijk af stoffen. Je houdt dus ook niet snel stof vast als je het gewoon goed onderhoud. Ophangen is wel wat lastiger dan bij gordijnen. Ook zijn niet alle maten zijn vaak beschikbaar. Ook bij jaloezieën heb je de keuze voor kant en klaar en op maat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *