LOADING

Type to search

Ideeën waardoor je de hele dag in bed wilt blijven

Ideeën waardoor je de hele dag in bed wilt blijven

Meer dan ooit gaat er niets boven het weggaan van alles en je terugtrekken in een coconachtige slaapkamer voor een goede winterslaap.

Slaapkamers zijn de minst openbare ruimtes in huis en zeer persoonlijke ruimtes. We moeten eraan werken om ze zo te laten voelen. Als het gaat om het toevoegen van enkele extra gezellige accenten, het is allemaal over het omarmen van de Deense concept hygge, een woord dat wordt gebruikt om een ​​gevoel van warmte, gezelligheid en comfort te beschrijven.

Voeg wat hout toe

Of je slaapkamer nu klein of extra groot is, het inbouwen van hout op de muren is de perfecte manier om een ​​gevoel van warmte toe te voegen. Het kan zo simpel zijn als een gevelbekleding of zo uitgebreid als een lambrisering van gekalkt eiken. Als echt hout niet mogelijk is, zijn er schitterende achtergronden die houten bekleding simuleren. Het kiezen van houten meubels en accenten kan ook helpen om dat gevoel van gezelligheid te creëren in ruimtes waar je geen lambrisering of behang kunt toevoegen.

Creëer sfeer met verlichting

Een gezellige slaapkamer heeft licht nodig, maar niet zomaar licht. Er is niets erger dan een hard plafondlicht dat op je schijnt terwijl je in bed ligt. Schakel de overheadarmatuur in het donker uit en concentreer u op weinig licht. De sleutel tot een intieme sfeer is het opnemen van verschillende lichtbronnen, waaronder zachte bedlampjes en strategisch gemonteerde plafondlampen voor een vleugje drama.

Kies een dramatisch bed

Voor de ultieme gezellige sfeer, het verankeren van de kamer met een hemelbed. Als je geen fan bent van gordijnen of franjes, kies dan voor een gestroomlijnde versie met eenvoudige palen en zonder dwarsbalken of stof. Ik vind dat posters het bed omsluiten en benadrukken in een grotere slaapkamer, en tegelijkertijd een kleinere slaapkamer een schaal en drama geven.

Ga voor rustgevende kleuren en neutrale materialen

Als het gaat om texturen en kleuren, denk dan aan rust en kalmte in plaats van felle kleuraccenten. Gewaagde grafische patronen rusten niet goed in slaapkamers. Ik zou liever concentreren op kleinere intieme patronen die samenwerken terwijl de invoering van rijke, sensuele texturen. Gewatteerde kussens, plaids van imitatiebont en comfortabele breisels in neutrale tinten zijn allemaal geweldige startpunten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *