LOADING

Type to search

Beste ideeën voor woonkamerverlichting

Beste ideeën voor woonkamerverlichting

Wat heeft het voor zin om een ​​prachtig ontworpen ruimte te hebben als je in het donker zit? Verlichting is een van de essentiële elementen van een kamer en kan van invloed zijn op hoe al het andere – van de muurkleur tot de kunst tot het tapijt – eruitziet. Daarom is het belangrijk om uw verlichtingsontwerp vroeg te plannen en rekening te houden met alle lichtbronnen die u nodig heeft, of het nu wandlampen boven de bank zijn om te lezen of een opvallende kroonluchter die de hele kamer verlicht. Als u klaar bent om uw verlichting naar een hoger niveau te tillen, ontdek dan deze geniale ideeën voor woonkamerverlichting die uw ruimte zeker helderder en mooier zullen maken.

Focus op de mix

Een succesvol lichtontwerp combineert een aantal lichtbronnen op verschillende niveaus van de kamer. Voeg lichtlagen toe uit een aantal soorten armaturen die samen of afzonderlijk kunnen worden gebruikt voor een flexibele ruimte.

Vind het perfecte paar

Verdubbel uw verlichtingsplezier met dubbele hanglampen. Hang bijpassende hanglampen boven uw eettafel om de ruimte een gevoel van balans en symmetrie te geven.

Probeer sculpturale schansen

Wandlampen of schansen zijn een geweldige manier om interesse te geven aan een lege muur of om de bank of een kunstwerk in te lijsten. Ze zijn ook ideaal voor kleine ruimtes en helpen vloer- of tafelruimte vrij te maken. Probeer een paar kleurrijke of sculpturale schansen die de aandacht trekken en de ruimte verlichten, of ga voor een solo-licht voor een minimalistische look.

Voeg een middelpunt toe

Of je nu gaat voor een romantische kroonluchter of een moderne hanger, een opvallende lamp kan een woonkamer compleet maken. Gebruik het stuk om de zithoek op te fleuren en een brandpunt te creëren. Installeer een dimmer om de sfeer te kunnen veranderen en de sfeer te bepalen.

Voeg een vleugje kleur toe

Als je ruimte iets mist, voeg dan een kleurrijke lamp toe voor een eclectische sfeer.

Maak er kunst van

Waarom genoegen nemen met vorm of functie? Krijg beide door te kiezen voor een lamp die meer op een kunstwerk lijkt dan op een lichtbron.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *